Sinu pilt Google Maps ja Google Earth kaartidel!

Kui olete uurinud Google Maps’i ja Google Earth‘i, siis ilmselt olete vaadanud sealt ka pilte erinevatest maailma paikadest. Juhul, kui te ei ole seal pilte näinud, siis need tuleb lihtsalt sisse lülitada (vaata kõrvalolevat joonist). Kas olete aga endalt küsinud, et kuidas need pildid sinna satuvad? Ja võib-olla olete tahtnud ka enda tehtud pilti sinna saada – pärast oleks ju päris uhke tunne seda teistelegi näidata ning teadmine, et üle maailma inimesed võivad seda vaadata on ju ka päris tore.

Enda pildi saamine Google Maps ja Google Earth kaardile ei ole sugugi keeruline. Ühe võimaluse annab veebiportaal Panoramio.com. Ka eelmainitud kaartidel pildi peal klikkides on selle portaali logo piltide all näha. Kuna kaardil kuvatakse suuremalt ja esmajärjekorras pildid, mis on populaarsemad (mida on rohkem vaadatud), siis sõltub pildi tegelik nähtavus või kättesaadavus ka sellest kui palju on selles piirkonnas juba pilte ja kui palju neid on vaadatud. Niisiis pärast enda pildi üleslaadimist ei pruugi see kohe alguses suurelt nähtav olla, vaid tuleb konkreetne pildi asukoht üles suurendada ja ise üles otsida. Lisaks võtab see veel ka aega, see pilt ei jõua sinna kohe järgmine päev.

Mis siis ikkagi teha, et enda pilt kaardile saada?

  1. Tehke pilt või pildid, mis iseloomustavad teatud koha maastikku
  2. Minge veebilehele Panoramio.com ja tehke seal endale kasutajanimi
  3. Laadige sinna üles enda tehtud pilt ja täpsustage kaardi peal pildi tegemiseasukoht. Selleks jätke pildistamise ajal see endale hästi meelde, võite lausa kaardile märkida, või kasutage GPS’i abi ja salvestage pildistamise asukoht.
  4. Kui pilt üles laetud ja asukoht ära määratud, siis tuleb teil natuke aega oodata, kuni pilt üle vaadatakse. Kui pildi juurde ilmub sinine Panoramio logo, siis ongi teie pilt Google Earthi jaoks välja valitud.
  5. Avage Google Earth ja otsige enda pilt sealt üles!

Küsimuste, mõtete ja ettepanekute tekkimisel võite vabalt kasutada kommenteerimisvõimalusi. Jõudu katsetamisel!

Rubriigid: Huvitavat. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>