Tartu geograafid avastasid uue Sakala kõrgeima punkti

Foto: Regio

Regio üldgeograafilise seinakaardi uuendamisel märkas Regio kartograaf Mihkel Järveoja maa-ameti põhikaardil seni tähelepanuta jäänud Sakala kõrgustiku uut kõrguspunkti, mis ületab Rutu mäge pea kahe meetriga. Maa-ameti uuenenud andmed põhinevad laserskaneerimise (LIDAR) meetodil.

6. märtsil kell 11.00 toimub Sudiste külamajas uue kõrgeima mäe avastamisest rääkiv infotund ja pärast seda mäevallutus. Selgitusi Eesti geograafilisest statistikast, mägede mõõtmisest ja Härjassaare mäe kindlakstegemisest jagavad Tartu Ülikooli geograafid ja Regio kartograafid.

Loe pikemaid uudiseid:

Rubriigid: Huvitavat, Võta osa!. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>