GPS’i kasutamine geograafia olümpiaadil

Ühe uuendusena on geograafia olümpiaadi juhendis (http://www.teaduskool.ut.ee/5949) kirjas, et gümnaasiumi osa õpilastelt nõutakse GPS’i kasutamise oskust. Otepääl toimuval vabariiklikul olümpiaadil läheb vaja GPS’i paari põhifunktsiooni, mille kohta tegin alljärgnevalt väikse juhendi.

Lühidalt öeldes on GPS’i kasutamine üks osa maastikuvõistlusest. Sarnaselt varasematele maastiku-võistlustele saab õpilane stardis kaardi, kus peal on kontrollpunktid. Ühes kontrollpunktides tuleb tal sooritada ülesanne kasutades GPS’i abi. GPS’id on kontrollpunktis olemas (Garmin Oregon 200). Kontrollpunktist tuleb jõuda GPS’is salvestatud asukoha (vastav teepunkt) juurde ja täita seal töölehel toodud ülesanne või vastata selle kohaga seotud küsimusele (näiteks määrata puu liik, teha kindlaks, mis on sinna punkti peidetud, sealt punktist midagi kaasa võtta vms).

Koostasin selle kohta pisikese juhendi:

Rubriigid: Õppematerjalid. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>