Virtuaalturism ja Google Earth

Lähenevate pühade eel tutvustan paari ajaveebi, mis vahendavad igasugu pilte, nähtusi, sündmusi, tähelepanekuid ja kõikvõimalikku muud huvitavat erinevatest maailma paikadest. Ühine nimetaja on siin see, et need asjad on enamasti vaadatavad Google Earth’is. Kui on igav ja midagi teha ei ole, siis võib nendel lehekülgedel oma aega päris pikalt veeta. Nendeks ajaveebideks on Google Earth Blog ja Google Sightseeing. Tegin omalt poolt ka väikse valiku, millele ise pilgu peale heitsin.

Kapten James Cook’i reis Uus-Meremaa kandis. See on päris pikk ja põhjalik tuur, kui kõik ära vaadata, näitab laevasõitu ja taustaks loetakse lõike kapteni päevikust. Vaata postitust ajaveebist või lae alla kml.

Londoni olümpiamängude erinevate alade toimumiskohad ja 3D mudelid hoonetest – vaata kml’i.

Maailma suurim vulkaan: Mauna Loa. Wikipedia järgi maailma suurim nii ruumala kui ka pindala poolest. Lae alla kml.

Üks väga huvitav tuur, mis minus üpris vastandlikke emotsioone tekitas, sellisest grandioossest projektist nagu Belomonte pais Amazonases. Alla laetavas kmz’s näidatakse ja analüüsitakse võimalikke keskkonnamõjusid, lühidalt võtab selle kokku ka video youtube’is.

Viimasena siinkohal huvitavat struktuurid Hiinast. Hiina on ehitanud keset kõrbe päris palju kõneainet tekitanud kujutisi. Vaadake pikemat tutvustust gizmodo.com lehelt.

Näiteks: koht 1,  koht 2, koht 3 ja koht 4. Viimase kohta on tehtud ka 3D mudel kui sama koht üles otsida Google Earthist.

Head vaatamist ja häid pühi!

Rubriigid: Huvitavat. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*

Saad kasutada järgmisi HTML-i märgendeid ja atribuute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>